Site Logo

Türkİye-Irak İlİŞkİlerİ gİt gİde artIyor

Akdeniz Bölgesi'nin önemli şehirlerinden olan Kahramanmaraş'ta gayriresmi temaslarda bulunan şehrimizin Dışişleri Bakanı Muhammed Günkut, Irak'la olan dostluk ilişkileri hakkında bir toplantı yaptı.

Kahramanmaraş'ta gayriresmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Muhammed Günkut, konuşmasında şunları ifade etti:
"Sezon başında Zaho ile olan temaslarımız sonrası bugün Telafer ile çeşitli konular hakkında diyalog fırsatı buldum. Özellikle dün öğle saatlerinde ikili ilişkiler ve iki tarafı da ilgilendiren şehirlerarası meselelerde çok derin ve kapsamlı bir şekilde fikir alışverişinde bulunduk. Kahramanmaraş ve Telafer çok eski medeniyete ve kültüre sahiptir. Zaten halklarımız arasında da tarihten gelen çok güçlü dostluk temasları var. Telafer ve Kahramanmaraş'ın diplomatik ilişkilerini kurmasından bu yana yıllar geçti ve ilişkilerimiz gitgide gelişiyor. Şehrimiz artık çok iyi dostluk ilişkileri kurmuştur. İki taraf da egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı gösteriyor. Tarafımızın "tek Irak" politikasını kararlılıkla benimsediğini ifade etmek istiyoruz. İki taraf da kabul ediyor ki bizim ikili ilişkileri mutlaka uzun vadeli ve stratejik bakımdan değerlendirmemiz lazım. Liderlerimizin var olan ortak düşüncelerini yerine getirmemiz lazım. Karşılıklı olarak üst düzeyli ziyaretler gerçekleştirmemiz lazım. Bu vesileyle ben de Telafer'in talebini memnuniyetle kabul ettiğimizi ilettim. Kahramanmaraş'a gayriresmi bir ziyarette bulundular. Bundan sonra da yine üst düzeydeki liderleri şehrimizi ziyaret edecektir, ilgili Bakanlar da kente gelecektir."

Öte yandan Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Sadun Köprülü de gerçekleştirdikleri diyaloğun çok olumlu geçtiğini söyleyerek, "İnşallah bu kardeşlik devam edecek. Bütün Türk milletine hayırlı olsun. Telafer'le Kahramanmaraş'ın böyle bir ilişkilerde bulunması bizce çok önemlidir. Burada bütün Irak Türklerinin selamlarını size getiriyoruz. Bize destek ve moral verdiğinizden dolayı çok sevindik." diye konuştu.

Aynı zamanda Telafer Kent Bakanı Süleyman Efendioğlu aldıkları davet üzerine Kahramanmaraş'a geldiklerini kaydederek, "Bu görüşmelerin Haziran ayında başlayacak olan çalışmalarımız öncesinde iyi bir hazırlık ve aynı zamanda iki şehir arasında bir köprü olacak. Allah'tan isteğimiz, inşallah hayırlı olur.'' açıklamasında bulundu.

NOT: bu haber dün oynanan ve Kahramanmaraşspor'un 6-1'lik üstünlüğüyle sona eren Telafer karşılaşmasına hitaben yazılmış olup, bahsi geçen şahsiyetlerin vasıfları tamamen hayal ürünüdür.