Bayrak & Ata
Site Logo

Bİr zamanlar bİz de öyle yanIyorduk..

Ajans haberlerini okuyordum. Şu başlık dikkatimi çekti: "Taraftarların imdadına itfaiye yetişti.."

 Söz konusu taraftarlar Adana Demirspor taraftarları. Malumunuz Adana Demirspor grubumuzda lider olarak play-offlara katılmaya hak kazandı. Yani Bank Asya 1. Lig'e yükselme mücadelesi verecek.
Başlığa tıkladığımda ilk satırbaşında şunu yazıyor ajans:

"Adana'da hava sıcaklığının 35 dereceye, nemin ise yüzde 50'lere çıkması vatandaşları maç esnasında bunalttı. Taraftarların "Yangın var yangın var biz yanıyoruz" çağrısına itfaiye hortumla su sıkarak cevap verdi.. "

 

Aklıma hemen arşivimde bulunan bir haber geldi.

Yıl 1988. Kahramanmaraşspor 2. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veriyor. Hani Şifo Mehmet'in oynadığı, parladığı ve gol kralı olduğu sezon. Bakın tam 22 yıl önce, yani 17 Mayıs 1988 salı günü Milliyet gazetesinde nasıl bir haber yayınlanmış..

 "Gaziantepspor maçında tribünleri erken saatlerden itibaren doldurmaya başlayan Kahramanmaraşsporlu taraftarlar, gölgede 35 dereceyi bulan sıcaklık nedeniyle güç anlar yaşadılar... Açık tribündeki binlerce taraftar, "Yağdır Mevlam su" diyerek, çareyi sahayı sulamakta olan itfaiyede buldular... İtfaiyeciler, tribünleri dolaşarak su sıkıp taraftarları bir an olsun serinletirken, büyük alkış topladı..."

Hey gidi günler hey..

M.İMAMOĞLU