Site Logo

DİSKİ- KMS maç analİzİ

20.02.2010 Cumartesi günü Diyarbakır Diski ile Seyrantepe tesislerinde oynanan Diski- Kahramanmaraş spor futbol müsabakası saat 13.30'da başladı.

Mücadeleyi Trabzon bölgesinden Bülent Birincioğlu yönetti açık ve güneşli bir havada oynanan maçta ev sahibi diski spor mücadeleye sarı-kırmızı çubuklu forma başlarken misafir takım Kahramanmaraş spor beyaz düz forma ile başladı. Havanın güzel olmasından dolayı yaklaşık 350 kadar diski taraftarı takımlarını desteklerken Kahramanmaraş spor taraftarları için ayrılan misafir takım tribününde yaklaşık 30 kadar taraftar vardı.

Kahramanmaraş spor mücadeleye hızlı başlarken geliştirdiği ataklarla diski spor kalesini ablukaya almıştı. Dakikalar 6 olduğunda sağ taraftan kazanılan serbest vuruşta Tevratın ortasını iyi takip eden volkan kafayla topu ağlara göndererek Kahramanmaraş sporu deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Golden sonra ataklarını sıklaştıran kırmızı beyazlı ekibimiz Mevlüt ve Cengizle yakaladığımız pozisyonları Değerlendiremedik. 21. dakikada gelişen diski atağında topla buluşan Canpolatın sert şutu kaleci Ahmet in sağından geçerek ağlarla buluşması mücadelede eşitliği sağladı. Golden sonra ataklarını sıklaştıran ev sahibi diski spor ataklarına keleci Ahmet ve savunma oyuncuları geçit vermeyerek soyunma odasına 1-1 beraberlikle gittiler.

İkinci yarıya biraz tutuk başlayan kırmızı beyazlı ekibimiz rakip takım ataklarını yerinde müdahalelerle keserek kontra ataklarla gol aramaya başladı. Tevrat,Mevlüt ve Mustafa acarla yakaladığımız pozisyonları gole çeviremedik. Kaleci Ahmet bugün yaptığı kritik kurtarışlarla Diski spora ikinci gol atma fırsatını vermedi. Bu hafta ilk defa 11 de sahaya çıkan Emre keskin oynadığı mükemmel futbolla herkesin beğenisini kazandı.

Futbolcu Analizi

85-Ahmet Üçgün: Yediği golde hatası yoktu. Yaptığı kritik kurtarışlarla 1 puan almamızda katkısı büyüktü.
14-İlyas Ekiz: Sağbekte oynayan İlyas diski sporun etkili oyuncusu fatih uyara boş alan bırakmayarak görevini başarıyla yerine getirdi.
90-Volkan Çekiç: Mücadeleye sol bekte başlayan volkan 6. dakikada kafayla topu ağlara göndererek takımımızın golünü attı. 30. dakikada sakatlanarak yerini serhat mermere bıraktı.
64-Hüseyin Keleş:Tam bir görev adamı Liberoda oynayan Hüseyin keleş maçta sıfır hata ile oynayarak yaptığı yerinde müdahaleler diski spor ataklarına izin vermedi. Sahada mücadelesi taraftalı tarafsız herkesin takdirini kazandı
45-A.Burak Kaplan:Hüseyin ile süper ikili olan ali Burak maçta yaptığı kritik müdahaleler ile rakip takıma ileri uç oyuncularına gol fırsatı vermedi.
54-Samet Kumbaşı : Samet bugün sahanın her yerinde vardı defansa geldi top çıkarttı ileri gitti gol aradı görevini eksiksiz olarak yerine getirdi.  Emre keskinle orta sahaya canlılık getiriyor.
65-Mevlüt Yeşilyurt: Mevlütte bugün sahada çok iyi mücadele etti rakip takım oyuncuları ancak faulle durdurabiliyordu. Sag taraftan yaptığı ataklarda rakip takım defans oyuncularına zor anlar yaşatan mevlüt sahada görevini başarı ile yerine getirdi.
63-Emre Keskin: Emre için maçın yıldızıydı diyebiliriz. Orta sahada sametle güzel bir ikili oluşturan emre keskin yaptığı güzel hareketler ve verdiği ara paslar ile takımımız adına güzel işler yaptı adeta ben bu takımda her zaman ilk 11 de oynarım diyordu. Defansa geldi toplar çıkarttı ileriye gitti rakip kalede gol aradı.
61-Cengiz Güner: Orta sahada oynayan Cengiz bugün biraz şanslı olsaydı. Takımız adı gol ve goller atabilirdi. 90 dakika boyunca rakip takım oyuncularına yaptığı presle oyun kurmalarına izin vermeyerek görevini başarıyla yerine getirdi.
10-Mustafa Acar: Mustafa acar bugün forvette yalnız kaldı diyebiliriz. İleride fazla topla buluşamamasına rağmen rakip takım üzerine oyuncuları üzerine pres yaparak oyun kurmalarına engel oldu. 62. dakikada sakatlanarak yerini Ferhata bıraktı.
55-Tevrat Yüksel: Kaptan Tevrat attığımız golün asistini yaptı. İleride elinden gelen mücadeleyi yapan Tevrat son dakikada yakaladığımız pozisyonda topa vurmakta gecikince takımızı mutlak bir golden etti.
80-Serhat Mermer: Volkan Çekicin yerine oyuna giren serhat mermer sol kanatta adeta etten duvar örerek diski sporun hızlı oyuncusu Abdullah yılmaza geçit vermeyerek oyundan düşürdü. Hocasının verdiği görevleri eksiksiz yerine getiren Serhat Mermer bugün güzel futboluyla göz doldurdu.
15-Ferhat Çaylı: Mustafa acarın yerine oyuna giren Ferhat oyunda fazla gözükmese de rakip takım ataklarına yerinde müdahalelerle görevini başarı ile yerine getirdi
6-M.Akif Alıcı: Son dakikalarda Emre keskinin yerine oyuna giren m.akif uzun zamandır futboldan uzak kalmasına rağmen diski sporun son dakika baskılarına yerinde müdahale ederek görevini başarı ile yerine getirdi.

Maçtan sonra futbolcularla yaptığım konuşmalarda bizim tek amacımız bu takımı düşürmemek biz elimizden geleni yapıyoruz taraftarlarımızı da yanımızda görmek istiyoruz dediler. bize düştü gözü ile bakanlar yanılacaklar geçen hafta Malatya maçında şanssız bir golle 2 puan kaybettik. Diski deplasmanından 1 puan aldık haftaya oynayacağımız Adıyaman spor maçında taraftarlarımızı tribünde görmek istiyoruz ve onlara 3 puan armağana edeceğiz diyerek tüm taraftarları Adıyaman maçına davet ettiler.

Halil GEYİK
© Kahramanmarasspor.org