Site Logo

Alİ Ünlü Aday Olmaktan Vazgeçtİ...

Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığına adaylığı gündeme gelen Avukat Ali Ünlü, yaptığı basın toplantısı ile aday olmayacağını açıkladı.


Mevcut yönetimden istifa edeceğini ve yeni yönetimde de görev almayacağını söyleyen Kahramanmaraşspor yönetim kurulu üyesi Avukat Ali Ünlü, takımın düştüğü krizden kurtarmak amacıyla Başkan olmak için çalışma içine girmiş, ancak ilgisizlik üzerine de adaylıktan vazgeçtiğini açıkladı.

İşte Ünlü’nün basın açıklaması: “Gündemimizde bulunan Kahramanmaraşspor’un  23.01.2010 tarihinde yapılacak kongresi hakkında görüş ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sayın Basın mensupları öncelikle zamanınızı bana ayırdığınız için hepinize teşekkür ederim.

Kahramanmaraş Spor Klubü 2008-2009 sezonunda bir yıllık 3.Lig mücadelesinin akabinde tekrar TFF.2.Lig 4.Klasman Grubunda mücadele etmeye hak kazanmıştır. Görev Başındaki Yönetim Kongre Kararı almış ve aylar süren belirsizlik sonrası 25.07.2009 tarihinde yapılan K.Maraş Spor Kongresinde Sayın Muhammed Günkut başkanlığında kurulan yönetim kurulu görevi devir almıştır.

Göreve başladığımız dönemde içinde bulunduğumuz imkân ve şartların ne olduğu kamuoyunun bilgisi dâhilindedir.

Kahramanmaraş spor’un 2008-2009 sezonunda 3.ligde şampiyon olan kadrosundan mevcut futbolcuların bir kısmı satılmış, bir kısmı bonservisleri eline verilerek gönderilmiş ve bir kısmı ise alacaklarını alamamaları nedeni ile Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde yasal girişimlerini başlatmışlar ve şehri terk etmişler, içinde bulunulan bu kaos ortamından dolayı takımdan ayrılmışlardı.

25.07.2009 tarihinde mevcut yönetim kuruluna,   bilgim dışında dâhil edilmiş olmama rağmen bu görevden kaçmayarak içimizde bulunan K.Maraş sevgisinden dolayı görevi kabul etmek zorunda kaldım.

O gün itibariyle yönetim kuruluna seçilen bir çok arkadaşın istifa etmesi ve fiilen göreve gelmemesi karşısında daha baştan bu yönetimin K.Marasspora gerekli katkıyı veremeyeceği kanaati oluştuğundan yönetim kurulunda ki arkadaşım Sayın Fikret Fındık ile 14 Agustos 2009  günü istifa kararı aldık.

Ancak gerek bizleri tanıyan ve güvenen spor camiasında ki arkadaşlarımız, dostlarımızın telkinleri ve gerek kamuoyu baskısı gerek ise her ikimizin de karakter olarak başladığımız işi yarım bırakmamak ve bulunduğumuz mevkiiyi layıkı ile temsil etmek adına ve en önemlisi Sayın Muhammet Günkut tarafından en kısa sürede yeniden kongre kararı alınacağına dair sözü üzerine  istifa kararımızdan dönmek zorunda kaldık.

Çok kısa sürede takıma ihtiyacı olan futbolcuları transfer etmek zorunda idik.İçinde bulunduğumuz bu şarlara ragmen güçlü bir kadro kurmaya çalıştık.Ama güçlü kadronun da malumunuz bir maliyeti bulunmaktadır.

Anadolu’da bulunan şehir takımlarını araştırdığınızda ,belediyelerin ve halkın gözü kapalı desteklerini valiliklerin ve kamu kuruluşlarının sınırsız desteklerini göreceksiniz.

Bizler ne valilikten nede belediyeden bu destekleri göremedik. Göremediğimiz gibi iyi giderken bile acımasız eleştirilere maruz kaldık.

Malumunuz mevcut yönetimde görevim sürerken Kahramanmaraşspor’un içinde bulunduğu kaos ortamından kurtarmak, geleceğe umutla bakan, kahraman bir kentin kahraman bir futbol takımını oluşturmaya çalışmak için deyim yerinde ise gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık.

Ancak bu çalışma arzusu içerisinde taktir edersiniz ki kişisel olarak yapabilecekleriniz ve olanaklarınız kısıtlı oluyor.Mevcut yönetim kurulunda Sayın Fikret Fındık ve birkaç arkadaş dışında hiç kimseden maddi ve manevi bir destek göremedik.Bu zor şartlarda yönetim kurulundaki görevimi ve değerli dostum Futbol Şube Sorumlusu Fikret Fındık ile  yapmaya çalıştıgımıza inanıyorum.

Mevcut başkan ve kamuoyundan hiçbir şekilde destek görmeden görevimizi ifa ederken Kahramanmarasspor ligde ilk haftalarda mükemmel bir grafik çizerek halkımızın ve taraftarımızın yüzünü güldürmüş ancak Kahramanmaras’ın önde gelen kanaat önderlerinden gerekli destegi göremediğinden talihsiz olaylar yaşamak zorunda kalmış ve bu güzel tablo ineşe geçen bir takım ve eleştiri yağmuruna tutulan bir anlayışa dönüşmüştür.

Futbol ruhu ve futbol yönetimi tıpkı oyunun ana prensibi gibi takım ruhunu ve birlikteliğini gerektiren zor bir olaydır. Hepimizin birey olarak katkısı Kahramanmarasspor’u bir yerlere getirir ancak arzu edilen başarılara ulaştıramaz.

Buradan hareketle başkanlık için adaylığımı açıklarken, elimi taşın altına koymayı gözümü kırpmadan dile getirdim.

Ancak sizlerde takdir edersiniz ki yönetim ve başkanlık maddi manevi tüm çevrelerin üzerlerine düşenleri eksiksiz yapmasıyla başarıya ulaşır. Valilik makamı, belediyemiz, halkımız ve futbol takımımız bir bütünün parçası gibi hareket etmez ise yine sonuç hüsran olacaktır.

Kulübün içerisinde bulunduğu maddi sıkıntılar aşikârdır. Sorunların en başında geleni büyük borç sıkıntısı olmasına rağmen ben bunların kapanmayacak ödenmeyecek borçlar olduğuna inanmıyorum. Futbol endüstrisinin günümüzde bu kadar gelişmiş olduğunu düşünecek olursak; Kahramanmarasspor’un şehrimizin reklam ve tanıtımına yapacağı katkılardan sonra hak ettiği yerlere ulaştırdığımızda bu borçların adı bile anılmayacaktır.

Bütün bu güzel ileriye dönük umut verici projeler ile Kahramanmarasspor’u bugüne kadar bırakmadığımız gibi yine yalnız bırakmamak için başkanlık için güçlü bir yönetim oluşturmaya ve Kahramanmarasspor’u hak ettiği yerlere taşımaya bu şehrin bir evladı olarak “varım” dedim.

Lig devam ederken kongre kararı alacağımızı belirtmiş bununla ilgili aday adaylarına gerekli her türlü yardımı yapacağımızı belirtmiş idik. Bütün bu açıklamalarımıza ve yardımsever tutumumuza rağmen Kahramnamarassporun önde gelen dinamik kuvvetlerini harekete geçirmediğimizi gördük.2 aydır kongre olacağı ve güçlü bir yönetimin oluşturulduğunda Kahramanmarasspor’u istenilen yerlere taşıyacağı her kesimden dile getirilmesine rağmen hiç kimse bu görevi üstlenmiyor, göreve aday olacaklara ise destek vereceklerini beyan etmekten kaçınıyorlar.

Bu şartlar altında hiç kimsenin bu takım sahipsiz demeye hakkı yoktur. Çünkü bunları diyen kişiler bu takımı sahipsiz bırakmaktadır. Biz sahipsiz bırakmamak için üzerimize düşeni yapıp kamuoyu baskısı ve isteği doğrultuşunda bir yönetim kurulu için gerekli tüm çalışmaları yapıp yönetim kurulu listesini hazırladık. Yönetim kurulu listem ve adaylığıma olan güvenin uzun vadede takımımıza katkısı olacaktır. Fakat klubümün 2008-2009 döneminden giden futbolcuların Türkiye Futbol Fedarasyonu uzlaştırma komisyonuna başvurmasından dolayı şu anda “transfer yapamama” gibi bir durum söz konusudur.

Yönetim kurulu listemde bulunan arkadaşlarımla birlikte dört koldan alacağını isteyen sorunlu futbolculara ve menajerlerine teker teker ulaşılarak  (asıl alacagı 407 bin TL. olan ferileri, vekalet ücretleri ve faizleriyle beraber 570 bin TL. ye ulaşan borcu 285 bin TL’ ye kadar indirerek) sorunu çözme konusunda anlaşmaya varmış bulunmaktayız.Futbol takımımızın transfer dönemi kapanmadan en az 6-7 futbolcuya ihtiyacı olduğundan transfer yasağını transfer döneminin son günü olan 1 Şubat 2010’a kadar hem kaldırmalıyız hem de bu 6-7 futbolcuyu takıma kazandırmamız gerekmektedir.Bu futbolcular 2 kaleci,1 stoper,1 orta saha ve 2  forvet olmak suretiyle takımın çok acil ihtiyacıdır.(Teknik Heyet’in raporu ve bilgisi doğrultusunda tespit edilmiştir.)Kısa sure zarfı içerisinde destek  sağlanması takımımızın geleceği açısından çok çok önemlidir..aksi taktirde takımımızın durumu bugünkü durumundan çok daha kötü bir duruma düşecektir.

Aday olduğumda destek sözü veren başta Sayın Başkan Muhammet Günkut olmak üzere listemde yer alan arkadaşlardan bir kısmını öne sürerek bu şartlarda destek vermeyeceğini beyan etmiştir.

Gelinen son durumda gördüm ki sadece bir isim üzerinde uzlaşıya varamayan yine herkesin kendine göre bir hesabı olup bu hesabı gözeten bir ortamla karşılaştığımdan Kahramanmarasspor’a bu şartlar altında faydalı olamayacağımı düşünmekteyim.Adaylıktan çekildiğimi beyan  ederim.

Yönetim Kuruluna seçildiğimiz andan itibaren şahsım nezdinde ve arkadaşımız Fikret Fındık ile beraber yanlarına gittiğimizde bizleri kırmayarak destek veren Başta Sayın Milletvekilimiz Durdu Özbolat’a,Tic.Ve San.Odası Başkanı ve AKEDAŞ Yön.Kur.Bşk.Sayın Mehmet Balduk’a,Sayın Hanefi Öksüz’e, Sayın Abdulkadir Kurtul’a teşekkür ve şükranlarımı sunarım” dedi.