Site Logo

Sözünüzde duracak mIsInIz?

İş adamı Suat Değirmencioğlu'nun adaylığını açıklamasına rağmen, önceki açıklamalarında sık sık "eğer varsa bir aday ben bırakırım" diyen Günkut, 16 ocakta yapılacak olan kongre için kafalarda soru işareti bırakıyor.

Aksu TV'de yayınlanan Spor Anı programına konuk olan Kahramanmaraşspor yöneticisi avukat Ali Ünlü yaptığı konuşmada, "maddi durumu iyi olan birisi aday olmadı. Eğer başka aday çıkmassa, biz yönetimimizi güçlendirip sezon sonuna kadar takımın başında kalacağız" açıklamasını yapması, Günkut ve yönetiminin bahanelerle sözünde durmayacaklarını gösteriyor.

Böyle bir açıklamanın gelmesinde, en büyük etken olarak SANKO Holding'in yapmış olduğu 100 bin TL yardım görünüyor. Kamuoyu bu parayla ne yapılacağını merakla bekliyor. Etik olarak futbolculara verilmesi gereken bu maddi yardımın kongre öncesi yanlış bir şekilde kullanılmasından şüphe ediliyor.

Muhammet Günkut'un televizyonda, gazeteler karşısında ve çevresine yapmış olduğu "varsa bir aday, ben çekilir aday olmam ve yeni gelecek yönetime hertürlü kolaylıgı sağlarım" sözlerini hatırlatıyoruz..
Ayrıca taraftarlarımız için araştırdığımız, bundan tam 5 yıl önce o dönem yine başkan olan Günkut'un 16 ocak 2004 tarihinde yaptığı açıklamayı aşağıda okuyabilirsiniz.

"Mali yönden sıkıntılı günler geçiriyoruz. Kimse bize destekte bulunmuyor. Kendi yağımız ile kavrulmaya çalışıyoruz. Her an istifa edebilirim. ...
Aday varsa, çıkarsa hemen gideriz. ...
Göreve gelmeden önce böyle olacağını zannetmiyordum. Yani bu kadar ‘desteksiz’ kalacağım aklıma gelmemişti." 1

Haber: KahramanMarasSpor.org

1 Şanlı, C. (2004). "Aday varsa istifa ederim", Zaman Gazetesi. 17 ocak 2004