Site Logo

KMS'ye Ankara'dan baŞkan adayI

Kahramanmaraşspor’da kulüp başkanı Muhammed Günkut’un “Talipli varsa, kongre kararı alırız” demesinin üzerine Kırmızı-beyazlı kulübe Ankaralı genç bir iş adamı talip oldu.

Geçen sezon TFF 3. Ligi Yükselme Grubunda takımın 4’üncü olarak yeniden TFF 2. Lige yükselmesi ile birlikte kulüp başkanlığını bırakan Ali Sercan Saraylı’nın ardından iki kongre yaşayan Kahramanmaraşspor’da Temmuz-2009’da yapılan kongrenin ardından ise Muhammed Günkut kulüp başkanlığına gelmişti. Kamuoyundan beklediği desteği bulamayan Günkut’a taraftarlar da büyük tepki gösterirken, ortaya çıkan olumsuz mali tablo sonrasında ise kamuoyu yeni bir başkan arayışına girdi.
Bu arada Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanı Muhammed Günkut’un “Talipli varsa, hemen kongre kararı alır, bu işi bırakırım” açıklamalarının ardından kamuoyunun ‘Biri çıkar mı’ beklentilerine başkent Ankara’dan cevap geldi. 28 yaşındaki müteahhit işadamı İsmail Genç, Kahramanmaraşspor’u daha iyi yerlere getirmek için kulüp başkanlığına talip olduğunu söyledi. Genç, amacının Kahramanmaraşspor’u içinde bulunduğu krizden kısa zamanda kurtarmak ve hak ettiği yerlere taşıman olduğunu açıkladı.
 Genç, Akşam Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Akif Arslan’a yaptığı özel açıklamada “Muhammed Günkut kongre kararı alırsa ben Kahramanmaraşspor’a başkan adayı olurum. Yeter ki kongre kararı alınsın, Kahramanmaraşspor sahipsiz kalmaz. Bu hafta içerisinde Kahramanmaraş’a gelerek görüşmelerde bulunacağım ve Kahramanmaraş kamuoyunun güven duyacağı bir yönetim oluşturarak kulübü layık olduğu yere taşıyacağım. Bunu başaracak tecrübe, bilgi ve birikime sahibim. Kahramanmaraşlılarla el ele vererek Kahramanmaraşspor’u önce borçlarından kurtaracağım” dedi.

İSMAİL GENÇ KİMDİR?
1 Ocak 1981’de Ankara Polatlı doğan İsmail Genç, ilkokulu Sakarya İlkokulu’nda okuduktan sonra ortaokul ve lise öğrenimi TED Polatlı Koleji’nde tamamladı. Başkent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. 2001’de kurulan Polatlı Gençlik Derneği’nin 2003’de olan kongresinde başkanlığa seçilen Genç, Polatlı'nın ardından Ankara’da birçok ilçede derneğin örgütlenmesine yardımcı oldu ve daha sonra faaliyet gösteren 20'ye yakın gençlik derneğini bir araya getirilmesinde ve Başkent Gençlik Federasyonu’nun kurulmasında öncülük etti.
2002’de Polatlı'da sporun yaygınlaşmasında ve özellikle de Polatlıspor'un gelişimi için birçok atılımlarda bulunan İsmail Genç, Ankara 2. Amatör Küme’de bulunan Polatlıspor'un başkan yardımcılığını yaptı. Bu dönemde Polatlıspor’un süper amatör kümeye kadar çıkmasında katkı sağladı. Daha sonra belediye yönetiminin değişimi ve yeni belediye başkanın spora sıcak bakmayıp,  Polatlıspor'da küçülmeye gidilmesini istemesinden sonra Genç, Polatlıspor başkan yardımcılığından istifa etti.
2006’da Ankara'nın sayılı ve Polatlı'nın en büyük inşaat firmasında yöneticilik yaptı. Daha sonra 2008’de çocukluk arkadaşının şirketinde ortak olarak inşaat sektöründeki atılımlarına devam ediyor.
(AKŞAM POSTASI)