Site Logo

HoŞçakal Reİs

Tribün Liderlerimizden Kurtuluş Emre Durak, yarın itibariyle İsveç'e eşi ve oğlu Ökkeş Lucas'ın yanına gitmek üzere bundan sonraki hayatını gurbet ellerde sürdürecektir. Bizlerde onun en yakınındakiler olaraktan kısaca sizlere de tanıtmak istedik ve bu isim karşınıza çıktığında bu kim dememeniz adına bilgilendirmek aynı zamanda da birazcık hüzünlü de olsa veda etmek istedik.

Kahramanmaraşspor'luların abisi. hatta yaşı aynı olanların bile çoğunun sanki öz abisi. tribünde bir köprüydü  Kurtuluş  abi. zengin ile fakir arasında, liseli ile lisesiz arasında,, iyi ile kötü arasında, okumuş ile cahil arasında, kapalı ile açık arasında, taraftar ile yönetim arasında, kırmızı ile beyaz  arasında.
Kahramanmaraşspor köprüsüydü adı. ben onu ne zaman görsem ya birinin sorununu dinliyor olurdu, ya birine yardım ediyor ya da haytalık yapanlara "akıllı olsanıza" diye laf yetiştiriyordu.
Senelerce tribünlerde ki görevini eksizce yerine getiren Grup Edeler inde kurulmasında en büyük  emeği olan da oydu;bizi her şeye müptela eden de oydu ve en çok da binlerce dostluğa sevgiye arkadaşlığa sebep olan oydu. tribünde yan yana oturan zıt kutupların birbirlerine "o da Kahramanmaraşspor’luı! o da benden" diye
bakmasında kilometre taşıydı.
vefakar, cefakar. bu sıfatlar her gidenin  arkasından söylenir. belki sırf o yüzden çok anlamlı görünmeyecek burada; ama o sıfatların hepsi onda çokça vardı. sabaha kadar yazsak eksik kalacak. faydası da olmayacak. belki bir gün biri bakar Kurtuluş Emre Durak kimdi diye. biz de tarihe not düşmüş olalım dedik. yeri bence doldurulmaz evet çünkü köprü olmak sadece ona has bir özellikti. bir gün başkası kurarsa o köprüyü o zaman gittiği ecnebi memleketinde rahat olarak gezecektir eminim.