Site Logo

"Futbolculara ceza vermeyİ düŞünmüyoruz"

Günkut bugün yaptığı açıklamada, futbolcularının sezon başından bu yana fedakarca mücadele ettiğini ve takımın şu anda 3. sırada bulunduğunu belirterek, maddi sorunların çözülememesi durumunda Kahramanmaraşspor'un geriye gideceğini ifade etti.

Futbolcuların hafta içi antremana çıkmadığını doğrulayan Günkut, idman boykotuna karşılık ceza vermeyi düşünmediğini dile getirdi. Günkut, şöyle konuştu: ''Ben futbolcularımla sürekli görüşüyorum, ama bu nereye kadar gidecek. Hepsinin evi barkı var, çoluğu çocuğu var. Hepsi bir maksat için buraya gelmişler. Ellerinden gelen her şeyi de yaptılar, sezon başından bu yana fedakarca çalışıyorlar. Artık hayatın gerçeklerini kabul etmemiz lazım. Onlara az çok bir şeylerin yapılması lazım. Bu artık bizim ve yönetim kurulumuzun gücünü aşıyor. Kaldı ki zaten bu sadece kulüp başkanının ve yönetimin yapacağı şeyler de değil. Sezon başında kulübe talip olan arkadaşlarımız 4-5 milyondan hesap yaptılar. Biz, 'bunun yarısı olsun, hatta üçte biri olsun' dedik ama 'hiç olmasın' demedik. Bunlar oluşmadı. Futbolcularım çok haklı değiller ama idmansız kalmaları kendileri için zararlı olmasına rağmen, 'idmana çıkmayalım, bir protesto yapalım' dediler. Biz çok uçuk bütçeler yapmadık. Buradan geriye gitmek Kahramanmaraş halkı için çok yazık olur. Konumumuz ortada, çok bir fark yok. Birinci de olabiliriz, ikinci de olabiliriz. Zaten play-off'a kaldığımızda otomatik olarak gelirlerimiz artıyor. Biraz olsun destek bekliyoruz.''
Futbolcuların çok şey istemediğini de anlatan Günkut, 100 bin TL bulunabildiği takdirde takımın kısa vadeli maddi sorununun çözüleceğini ifade etti.

Takım kaptanı Mustafa Acar da duyarsızlığa tepki koyduklarını söyledi.
Sezon başından bu yana sadece bir iki defa harçlık aldıklarını kaydeden genç futbolcu, kulüp başkanı Muhammet Günkut'a da destek olunmadığını ifade etti.

Futbolcu Hüseyin Keleş ise takıma zarar vermek istemediklerini söyledi.
Herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade eden Keleş, takım içerisinde ev geçindiren futbolcuların zorluk içerisinde olduğunu, gelecek küçük bir desteğin bile kendileri açısından büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.