Site Logo

Futbolcular mI İdmana çIkmadIlar, yoksa yönetİm mİ çIkarmadI?

Kanal46 Spor Servisi'nin bug]n yazdığı haberi sizlerle paylaşıyoruz:

KMS'li futbolcular 'moral kahvaltısı' yaptlar

Türkiye İkinci Ligi 4. Grup’ta mücadele veren Kahramanmaraşsporlu futbolcuların sezon başından bu yana para almadıklarını öne sürerek iki gündür antrenmanlara çıkmamasının yankıları sürüyor.

Bu sabah işletmeciliğini Dr. Onur Abdik’in yaptığı Beren Club’un onurlarına verdiği moral kahvaltısına futbolcularla birlikte katılan Teknik Direktör Rahim Zafer, son gelişmelerle ilgili olarak şunları söyledi:

“Futbolcularım, sezon başından bu yana para alamadıklarını söylediler. Hem de son olarak kendi evimizde oynadığımız Adıyaman maçındaki 1-0’lık yenilgimiz moralleri bir hayli bozdu. Kendileri ile baş başa yaptığım toplantıda hem yenilgiden hem de paralarını alamadıklarından dolayı morallerinin çok bozuk olduğunu bana anlattılar. Ben de kendilerini anlayış ile karşıladım. Kafalarını dinlemeleri için maç gününe kadar izin verdim. Kendileri de bunun üzerine bu hafta oynanacak olan Elazığ maçına çıkarak onur ve şerefleri için oynayacaklarını söylediler. Ayrıca; Kulüp Başkanı da gelerek futbolcular ile konuştu. Ne konuştuklarını bilmiyorum ama futbolcuların sıkıntıları anlattıklarını öğrendim. Kulüp Başkanı Muhammet Günkut ta futbolcuları maddi sorunları önümüzdeki hafta içerisinde halledeceği sözünü vermiş.”

Kahramanmaraşspor Teknik Patronu Rahim Zafer, Adıyaman maçında kırmızı kart gören Serkan dışında sakat ve cezalı futbolcuları bulunmadığını ve Pazar günü evlerinde oynayacakları Elazığ maçına mutlak galibiyet için çıkacaklarını da sözlerine ekledi.

ZAFER: BİZ HİÇ PARA ALMADIK
Kendisi ile birlikte yardımcı hocalarının para alıp almadıkları yönündeki sorumuza ise Zafer; “Ben ve yardımcı hocalarım da futbolcular gibi geldiğimizden bu yana bir kuruş para almadık. Ama futbolculara (Toplam 28 futbolcu var) sadece bir kez o da adam başı sadece 400’er TL olmak üzere bir para verildi. O paradan bize bir şey düşmedi. Bunu da belirtmek isterim” diye konuştu.

BAŞKAN GÜNKUT NE DEDİ?
Öte yandan; Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanı Muhammed Günkut ise son gelişmelerle ilgili olarak kendisine yönelttiğimiz; “Paralarını alamadıkları gerekçesi ile futbolcuların son iki gündür antrenmanlara çıkmadığı” yönündeki sorumuz üzerine; “Hayır öyle bir şey yok. Antrenmana çıkmama nedeni şöyledir: Cuma günü ben de kulüpteydim. Hoca ile yaptığımız rutin sohbet uzayınca namaz vakti geldiğinde ben de kendisine (Hocam, bugün antrenmana çıkmayın kafanızı dinleyin) dedim. Hocam da uygun görünce bunun üzerine antrenman yapılmadı. Kesinlikle bu maddiyat nedeni ile antrenmanlara çıkmama söz konusu değildir, benim inisiyatifim ile böyle olmuştur. Başka bir şey yok. Futbolcularım maç saatine kadar dinleniyorlar” diye konuştu.

Kaynak: Kanal46 Spor Servisi