Site Logo

Önsen, futbola bİrİncİ kümeden baŞlIyor

Ülger’in belediye başkanı seçilmesinin ardından Dumlupınarspor’un başkanlığını üstlenen Belediye Meclis Üyesi Mustafa Zenbilci, kulübün isminin değiştirileceğini söyledi…

HABER MERKEZİ – Kahramanmaraş merkez ilçeye bağlı Önsen Kasabası’nın gençleri futbolu sevmeye başladı. Bu sezon Dumlupınarspor forması altında mücadele eden kasaba gençleri, yeni sezonda Önsenspor forması ile mücadele edecekler.
29 Mart 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından Önsen Kasabası’nda seçimi kazanan ve belediye başkanlığı koltuğuna oturan A. Devlet Ülger’in seçim sözü yerine geldi. Mahalli kümelerin köklü takımlarından olan ve yönetim zafiyeti yaşadığı için son iki sezondur liglere katılamayan Dumlupınarspor, yeni sezonda Önsenspor oluyor. Seçimin hemen ardından Dumlupınarspor başkanlığını üstlenen Belediye Meclis Üyesi Mustafa Zenbilci, tamamı Önsenli gençlerden oluşan bir takım oluşturarak hem Büyükler Ligi İkinci Küme hem de A Gençler Ligi İkinci Küme müsabakalarına iştirak edilmesini sağladı. Zenbilci’nin yanı sıra Erdem Büyükkoz, Çavuş Karagün, Mehmet Altun ve Hasan Hüseyin Gündeş’in de yönetim kurulunu üstlendiği Dumlupınarspor’da yeniden yapılanmaya gidildi. Ülger ve Zenbilci ikilisinin teklifini kabul ederek idari menajerliğe getirilen spor kamuoyunun yanı sıra basın dünyasının önde gelen ismi Akif Arslan, kolları sıvadı. Ülger ve Zenbilci’den aldığı destekle kasabada futbolu canlandırmayı hedefleyen tecrübeli spor yöneticisi Akif Arslan, takımın teknik sorumluluğuna Kahramanmaraşspor’un eski futbolcularından Osman Bozkurt’u getirdi. Bu arada, Kahramanmaraşspor’un amigolarından Dursun Özçelik de, yeni oluşumun içinde idari sorumlu olarak görev üstlendi.

Çevre köylerde de futbola ilgi arttı
Düne kadar batı köy ve beldelerinden sadece Büyüksır Köyü’nün futbol takımlarının mahalli liglerde mücadele ettiğine işaret eden Zenbilci “Önsen’deki bu gelişmelerle birlikte Dereboğazı’nda da bir hareketlilik yaşandı. Kurtlar da bir spor kulübü kurma çalışmaları var. Fatmalı’da da yine belediye tarafından bir kulüp kurma çalışması var. Bunlar birer kıvılcım gibi bölgedeki futbol sevdasını ateşleyecek. Yakın bir gelecekte de Kale ve Karadere’de de bu konuda hareketlilik yaşanacak. Bu nedenle projesini ilgili daireye sunduğumuz spor tesislerimiz bölgede futbolu daha çok sevdirecek” diye konuştu.