Site Logo

İzmİrspor Analİzİ

TFF 3. Lig 2. Grupta Göztepe’nin ardından 2. olarak Yükselme Grubuna kalma başarısı gösteren Ege Temsilcisi kademe grubunda oynadığı 18 maçta 9 galibiyet 3 beraberlik, 6 mağlubiyet alarak 30 puan topladı. İzmir Spor, kademe gruplarında deplasmanda oynadığı 9 müsabaka da 4 galibiyet,4 mağlubiyet, 1 de beraberlik aldı.

İzmir Temsilcisinin kalesini genç file bekçisi Barbaros Canbey koruyor. Genç file bekçisi bu sezon forma giydiği 17 resmi müsabaka da kalesinde 18 gol gördü. Çok genç bir ekip  olan İzmir Spor’un yaş ortalaması 23. Genç bir takım olmasından dolayı çok mücadele eden Ege temsilcisinde takımın en tehlikeli oyuncusu olarak sağ kanatta görev yapan 20 yaşında ki genç yetenek Emre İşçiler göze batıyor. Takımın diğer etkili isimleri ise 5 golü bulunan Ahmet Çetinkaya ve 4 golü bulunan Emre Tuyuran.

4-4-1-1 dizilişi ile sahaya çıkan İzmir Spor ataklarını genelde sağ kanattan yapıyor. Sağ kanatta görev yapan Emre İŞÇİLER’in sürati ve top tekniği ile tehlikeli ataklar yapabiliyorlar. İzmir Spor’un sağ kanadı ofansif anlamda güçlü olsa da defansif anlamda güçlü olduğu söylenemez. Bu konuda takımımız, rakip takımın sağ kanadı için tedbir almalı.

Genel anlamda göze hoş gelen bir futbol oynayan Ege Temsilcisi, güzel futbolunu golle süsleyememesinden dolayı, puan tablosunda en altta bulunuyor. İzmir Spor’un puan tablosunda ki yeri kesinlikle kimseyi aldatmamalı. Kısaca Ege Temsilcisi futbol oynuyor ama gol atamıyor. İzmir Spor’un en büyük eksikliği iyi bir golcülerinin olmaması ve takımın çok genç ve tecrübesiz olması. Yükselme grubunda oynadıkları 5 maçta 1 gol atmaları bu eksikliğin en açık göstergesi.

Bizler Kahramanmaraşspor’umuzun İzmir Spor karşısında gerçek gücünü sahaya yansıttığı takdirde çok rahat bir galibiyet alacağına inanıyoruz. Bizim bu ligde yenemeyeceğimiz takım yok, yeter ki Kahramanmaraşspor gibi oynayalım..

Kahramanmaraşspor, önümüzdeki perşembe günü kendi sahasında oynayağı İzmir Spor karşılaşmasına şu ilk onbirle çıkabilir:

Analiz: Mehmet Akif ÖLMEZ
© KahramanMarasSpor.org