Site Logo

Nerelerde hata yapIyoruz..?

KahramanMaraşSpor’umuz geçen sezon şansız bir şekilde küme düştü. Küme düşmesinde ki kuşkusuz en büyük etken, istikrarsızlıktı. Sezon başından sonuna kadar 4 hoca değiştirilmesi adeta küme düşmeye davetiye çıkardı.Bu 4 isim arasında sezon başından sonuna kadar Gigi Multescu ve Mehmet Şahan ile çalışılsa idi, kesinlikle ligden düşmeyecekti. Çünkü Turhan Sofuoğlu ve Şenol Fidan dönemindeki puan kayıpları sezon sonunda ligden düşmemize neden oldu. Burada demek istediğim şudur; hoca seçimi, bir takım kurulurken en çok dikkat edilecek hususlardan biridir.

Her şey de bir hayır vardır diyerek, sezon başında hedefimizi tekrar 2. Lig’e çıkmak olarak belirledik. Bizim küme düşmemiz sadece hedeflerimize ulaşmamızı 1 yıl erteledi diyerek kendimizi teselli ettik. Takımın başına ismi KahramanMaraşSpor’la özdeşleşen, takımımızın efsane futbolcularından Recep Aydemir getirildi, namıdiğer Sançez Recep.. Recep Aydemir ile iyi bir takım oluşturulmuştu, her geçen gün daha da iyiye gidiyordu takımımız. Tam da yıllardır takımımızın aradığı teknik adam profili Recep Aydemir demişken, tam da işte teknik direktör olarak istikrar yakalayacağımız bir ismi bulduk derken, Recep Aydemir istifa etti. Recep Aydemir’in istifası konusunda pek fazla konuşmak istemiyorum, çünkü günlerce Recep Aydemir’in istifası tartışıldı, yönetim istifaya dahi davet edildi. Yönetimin istifaya davet edilmesi bazı taraftarlar tarafından tepki ile karşılansada 2 maç kaybedince Teknik Direktör’ün istifası kabul ediliyorsa, yönetimin istifaya davet edilmesi de hoş görü ile karşılanabilir. Ama biz, site olarak, yönetim istifa demedik ve demiyoruzda! Recep Aydemir başarısız mıydı? Hayır, bence çokta başarılıydı. Eğer Luis Aragones hala Fenerbahçe’nin başında ise, Micheal Skibbe Galatasaray’ın başında ise bence Recep Aydemir’de KahramanmaraşSpor’un başında olmalıydı.
Bu konuları daha fazla tartışmak takımımıza zarar verecektir, bu takım nasıl başarılı olur onu tartışmalıyız. Son olarak Recep Aydemir’in yerine Faik Demir getirildi. Kimilerine göre Faik Demir ile Recep Aydemir takımın başında iken anlaşılmıştı ve Recep Aydemir’in istifa etmesine neden olan en büyük etken de buydu. Ne diyelim hayırlı olsun..

9 Maçta 1 hoca
Futbolda başarı için en büyük etkenlerden birisi istikrardır. Geçen sezon başından bu yana takımımız toplam 45 maç yaptı ve 46. maçına Faik Demir ile çıkacak. 45 maçta 5 hoca değiştirilmesi, yani ortalama 9 maçta 1 hoca değiştirilmesi, istikrarsızlığın ta kendisidir. Zaten yıllardır her sezon yenilenen kadrolardan dolayı takımımızın bir iskelet kadrosu dahi yok. Her dönem istifa eden yöneticileri de sayarsak, KahramanMaraşSpor’umuzun layık olduğu yerde olamamasının en büyük etkeni ‘istikrarsızlık’tır…

Dışardan oyuncu almamak için altyapı sağlamlaştırılmalı
Takımımız uzun zamandan beri ilk kez bu sezon altyapıya önem veriyor deniliyor. Kentimizin genç yeteneklerine önem vermez isek dışardan alınan oyuncularla bir yere varamayız. Çünkü geçen sezon küme düştükten sonra bir kaç futbolcu arkadaşımızı, hem teselli vermek, hemde kendimize teselli edinmek için aradık.Görüştüğümüz Kahramanmaraş’lı kardeşlerimiz resmen ağlıyordu ve bu takımı biz düşürdük biz çıkaracağız şeklinde cevap verirken, Kahramanmaraş’lı olmayan futbolcu arkadaşlarımızın bir kısmı, istediğimiz parayı verirlerse çıkarırız derken, diğer bir kısmı ise zaten Kahramanmaraş’ı ve KahramanMaraşSpor’u kafalarından silmişlerdi..

Camia bütünlüğü
Futbolda diğer bir önemli mevzu ve bizim camiamızda olmayan bir durum, ‘camia bütünlüğü’. Camiamız başkanın, yönetimin yada takımın kimlerden oluştuğuna, protokol tribününde kimin olduğuna bakmadan, önemli olan KahramanMaraşSpor’un başarısı diyebilmeli. Bu takım ne zaman mı başarılı olur? Bu takım ne zaman Raşit Gümüşür’ler, Ali Sercan Saraylı’lar, ne zaman Akif Arslan’lar, Feti Çokkeser’ler ne zaman Edeler, Tontonlar ve buna benzer KahramanMaraşSpor’a hizmet etmek için kendi aralarında rekabete giren şahıs yada kurumlar elele verirse KahramanMaraşSpor o zaman başarılı olur..

Saygılarımla Mehmet Akif ÖLMEZ

akif@kahramanmarasspor.org

© Tüm Hakları Saklıdır. KahramanMarasSpor.org 2008