Site Logo

Transfer Önerİsİ 3 - MEHMET ALABACAK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sonyıllarda futbol kamuoyunun üzerinde en çok konuştuğu ve en çok tartıştığı mevki; ‘’Ön Libero’’. Aslında defansif orta saha demek doğru gibi dursa da, bu bölgede oynayan futbolcuları sadece defansif özellikler taşıyan oyuncular olarak algılamamıza ve hücuma hiç katkı yapmadıklarını düşünmemize de yol açabilen bir tanım oluyor, defansif orta saha. Oysa takım hücuma çıkarken topu oyuna sokabilen, takımın açıklarını kapatan, orta sahada savaşan, top çalan ve kazandığı topları da en iyi şekilde oyuna sokabilecek düzeyde bir orta saha oyuncusu. Bugün hepimizin imrendiği yıldız forvetlerden ve forvet arkası oynayan oyun kuruculardan daha çok ilgi çekmekte, transfer dönemlerinde haklarında en çok spekülasyon yapılan oyuncular olmaktalar.

Geçtiğimiz sezon içerisinde bu mevkiye Zeynel YALDIZ ve Ersin ŞEN gibi 2. Lig’in en kaliteli ön liberoları arasında gösterilen bu isimleri transfer ederek takımımıza büyük kazanç sağlamıştık, ama ne yazık ki takım olamamamız sonucunda bu yeteneklerin yeteneklerinden pek fazla faydalanamadık.

Daha önce Kahramanmaraşspor’umuz bir oyuncu ile imza aşamasına gelmiş ve her şey tamam iken son anda zamanın başkanlarından Hanefi Mahçiçek basit bir bahane ile, komik bir şekilde transferine engel olmuştu, Bu oyuncu "Mehmet ALABACAK"tı… Oysa Mahçiçek dışında ki herkes bu oyuncuya hayran kalmıştı. Mahçiçek’in başkanlık yaptığı dönemlerde ki klasik hatalarından biriydi bu transferi veto etmek..!

Futbola 11 yaşında başlayan Mehmet ALABACAK, 3 yıl Kahramanmaraşspor Altyapısında top koşturdu. Altyapıda oynadığı dönemlerde geleceğin yıldızı olarak nitelendiriliyordu ve bu yetenek o zamanlar Milli Takım sorumlularınından dikkatini çekti. Mehmet 13 yaşında iken Yıldız Milli Takımına çağırıldı. 18 Yaşına kadar Kahramanmaraşspor PAF takım da oynadı. PAF takımda mücadele ettiği son sezon içerisinde kaptanlığını başarı ile yerine getirerek lider bir oyuncu olduğunu kanıtladı.

Henüz 17 yaşındayken PAF takımda ki üstün başarısı Süper Lig takımlarından Gaziantepspor’un dikkatini çekti ve o zamanlar Mehmet Alabacak’ı Gaziantepspor’un pilot takımı olan GASKİ Spor’a transfer etmek için Kahramanmaraşspor yönetiminin kapısını çalan Gaziantepspor yönetimi, zamanın başkanlarından Hanefi Mahçiçek tarafından red cevabı alarak uzun uğraşlar sonucu Mehmet Alabacak’ı transfer edemedi.

Teknik Direktörümüz Recep Aydemir’in, Bülent Topuzoğlu’nun yardımcılığını yaptığı dönemde Mehmet Alabacak 2 yıl boyunca A Takımla idmanlara çıkmıştı ve yaşı o zamanlar 18’di. Recep Aydemir  ve Bülent Topuzoğlu’nun yakından tanıdığı ve o zamanlar keşfettikleri bir yetenek “Mehmet ALABACAK”.

Orta saha’da savaşan, top çalan, sürekli mücadele eden, bitmek bilmeyen enerjisiyle takıma dinanizm katan bir yapısı vardır. Bir defansif orta saha oyuncusu olmasına rağmen hücuma katkısı üst düzeydedir. Olumlu top kullanımı ve asgari top kaybıyla oynadığından takımı hücuma yönlendirebilen bir oyuncudur. Hangi mevkide görev verilirse verilsin, başarıyla yerine getirebilecek kapasitede tam bir görev adamı.

2006-2007 sezonunda 3.Lig’e Terfi mücadelelerinde Ferhuşspor ‘un finale çıkmasında büyük pay sahibidir. Ne yazık ki Ferhuşspor finalde bu sezon 2. Lig’e çıkma başarısı gösteren Malatya Belediyespor’a yenilerek umutlarını başka bahara bırakmıştı. O mücadeledeki taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmıştı...

Fidanspor’da yetişen ve Kahramanmaraşspor’da profesyonel olan sırasıyla BUGSAŞ Spor,  Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Kastamonuspor ve Yeni Ereğlispor forması giyen Mehmet Akif Alıcı’ya, Mehmet Alabacak hakkında ki görüşlerini sorduğumuzda; “Çok mükemmel bir yetenek. Rahatlıkla en az 2. Lig’de oynayabilecek kapasitede, ama bir türlü o şans verilmemiş bir oyuncu.” diyerek, herkes gibi M.Akif Alıcı’da bu genç yetenek için olumlu ifadeler kullandı.

Mehmet Alabacak ile yaptığımız görüşmede ise Kahramanmaraşspor’da seve seve oynayacağını, kendisine şans verildiği takdirde kimsenin yüzünü kara çıkartmayacağını ve kendine son derece güvendiğini söyledi.

Süper Küme de mevkisinin iyi oyuncularından olduğuna inandığımız ve uzun süredir izlediğimiz Mehmet Alabacak’ın takımımıza yararlı olacağını ve benzer nitelikte oyuncuları 2. Lig ve 3. Lig kulüplerinden almak için harcanacak ücretten daha da azına Mehmet Alabacak’ı kadromuza katabileceğimizi düşünüyoruz. Üstelik kendisinin Kahramanmaraş’lı olmasından söyleyecek şeyleri, göstereceği iyi futbolu var ve bunları sahip olduğu savaşçı Sütçü İmam ve Kahraman, Kahramanmaraş ruhu ile başarabileceği kanısındayız.

Adı ve Soyadı: Mehmet Alabacak
Doğum Tarihi, Yeri: 18 Mart 1984, Kahramanmaraş
Kariyeri:
1999-2000 KMS Altyapı
2000-2001 KMS Süper Gençler (PAF)
2001-2002 KMS Süper Gençler
2002-2003 KMS Süper Gençler
2003-2006 Kahramanmaraş Belediyespor
2006-2007 Ferhuşspor
2007-2008 Kahramanmaras Belediye Spor

Mehmet Alabacak sağ tarafta

Araştırma: KahramanMarasSpor.Org Ekibi ©