Site Logo

Transfer Önerİsİ 1 - UFUK YÜKSELMİŞ

Futbolun tüm dünyayı kasıp kavurduğu şu günlerde bir yandan efsane olmuş isimler birer birer görevlerini tamamlayıp izdivaya çekilirken, bir yandanda gelecek yılların garantisi olacak genç ve yetenekli arkadaşlar yetişmeye devam ediyor. Futbola olan ilginin gün ve gün arttığı memleketimiz K.Maraş’ta da ileriki yıllarda sigortamız olacak olan bir yıldız adayı parlamaya başladı: "Ufuk Yükselmiş".

Üç sezondur Süper Amatör Küme’de mücadele eden Ufuk, bu süre içerisinde gerek gösterdiği performansla, gerek yeteneği ile gerek ise karakteriyle kendisini takip eden bir çok futbol adamını büyülemiş gibi gözüküyor. Aslen futbolcu fabrikası Kocaeli’nden olan Ufuk 2004 yılında yükseköğrenimi tamamlamak için Kahramanmaraş’ımıza geldi. Henüz 8 yaşındayken meşin yuvarlakla tanışan Ufuk Yükselmiş öğrenim gördüğü ilköğrenim okulunda aktif futbol yaşantısına başladı. Daha sonra Kocaeli Demirspor’da amatör olarak futbol oynamaya başlayan genç yetenek zamanın ünlü ve bölgece tanınmış olan amatör futbol takımı Petkimspor’la anlaşmaya vardı. Bu esnada üniversite sınavında başarılı olan Ufuk Yükselmiş K.Maraş Sütçü İmam Üniversitesi’ni tercih ederek kentimize yerleşti ve futbol yaşantısına ve öğrenimine burada devam etmeye karar verdi. 2005 Yılında Kahramanmaraş DSİ Spor’la anlaşarak tekrar aktif olarak futbol oynamaya başlayan Ufuk, henüz ilk sezonunda göstermiş olduğu performansla bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 1,86 Boyunda ve 75 kilo olan olan futbolcu, libero mevkiinde oynamasına rağmen sezon içerisinde 6 gol atmayı başardı. 2. Ve 3. Sezondada bütün maçlarda forma giyerek çok başarılı maçlara imza atan genç yetenek ne kadar sağlam bir altyapısı olduğunu ve ilerisi için her düzeyde ve her takımda rahatlıkla forma giyebileceğini bir kez daha gösterdi. Özellikle şehrimizin önde gelen iki takımı Ferhuş ve K.Maraş Belediyespor ile oynanan maçlarda gösterdiği başarılı performansla tüm futbol severlerin büyük beğenisini kazandı. Bazı futbol otoriteleri Ufuk’un şehrimizin karakterine ve yapısına gayet iyi uyum sağladığını ve K.Maraşspor’da değerlendirilmesi halinde takımımız için çok verimli olabileceğine inandıklarını belirtiyorlar. 2 Yıldır Ufuk’un takımının kaptanlığını yapan tecrübeli oyuncular ve eğitimciler Savaş Doğrugörür ile Mehmet Akif Aksu, Ufuk hakkındaki görüşlerini şöyle belirttiler;

Savaş Doğrugörür: "Ufuk kardeşimiz futbolcu kişiliği ve tekniği ile hepimizi gururlandıran ve örnek olan birisidir. Onunla aynı takımda forma giymek bana büyük zevk veriyor. Yaşı henüz genç olmasına rağmen liderlik özelliğide mevcut. İleride çok daha iyi olacağından hiç ama hiç şüphem yoktur."

Mehmet Akif Aksu: "Bana göre Ufuk girdiği her ortama rahatlıkla uyum sağlayabilen ve yeteneklerini gösterebilen bir oyuncu. Yıllardır futbol oynuyorum ve belirttiğim özelliklerin her ikisinide bir arada yapabilen çok az oyuncu tanıyorum. Türk futbolu pırlanta gibi bir yetenek kazanıyor diyebilirim."

Ufuk’la beraber forma giyen diğer takım arkadaşlarıda hemen hemen aynı görüşleri belirterek kendisini daha iyi yerlerde görmek istediklerini belirttiler.

Teknik direktör Ayhan Çiftçi’nin yorumları ise hayli dikkat çekiciydi;
"Yaklaşık 3 yıldır Ufuk’la beraber çalışıyorum. Bu zaman zarfı içerisinde hem okul, hem antremanlar hemde maçları başarılı bir şekilde hemde halinden hiç şikayetçi olmadan idare etti. Performansında bir gün bile azalma olmadı. Çok özel bir durumunda memleketindeyken bile önemli bir maç için buraya gelerek bizleri yalnız bırakmadığını bilirim. Takıma geçen büyük emeklerinden dolayı ona bir kez daha sizin aracılığınız ile çok teşekkür ederim."

Transfer sezonuna çok az kala doğu takımlarından teklifler alan Ufuk tam bir futbol aşığı olduğunu, hangi takımda olursa olsun futbol oynadığı sürece çok mutlu olacağını, futbolun kendisi için bir zevkten ziyade yaşam tarzı olduğunu vurguladı.

Bu genç yeteneğin Kahramanmaraşspor’a kazandırılması halinde anlattıklarımızın doğruluğunu size bir kaç maçta ispat edebilir.

Araştırma: KahramanMarasSpor.org Ekibi ©